Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw gegevens in en in welke regio u zich bevindt.
Ontvang als
Gebruiksvoorwaarden
In verband met de Opt-in en Opt-out wetgeving krijgt u een bevestigings mail die u zelf moet bevestigen. Met vriendelijke groet. Het team van Holland Space Center

Externe links

les krijgen in wetenschap en technologie

 Wetenschap en technologie moeten veel meer tijd en prioriteit krijgen op de basisschool.

Dat is nodig omdat de samenleving een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie veronderstelt. Daarnaast is de verwachting dat meer kinderen voor technische beroepen zullen kiezen, als ze vroeg enthousiast worden gemaakt voor dit domein.
Dat stelt de Verkenningscommissie wetenschap en technologie primair onderwijs in een advies, dat maandag 13 mei is overhandigd aan beide opdrachtgevers, de PO-Raad en het Platform Bèta Techniek, en aan staatssecretaris Sander Dekker (OCW).
Alle kinderen op de basisschool moeten les krijgen in wetenschap en technologie, vindt de commissie. Nu is dat lang niet altijd en overal het geval. Gemiddeld bedraagt de aandacht voor natuur en techniek op de basisschool maar 3 procent van de totale onderwijstijd. De Verkenningscommissie meent dat dit minimaal verdubbeld moet worden. Bron: Platform Béta Techniek 
Wetenschap en Techniek op de Basisschool maakt duidelijk hoe (aanstaande) leerkrachten kinderen kunnen helpen zich te oriënteren op zichzelf en de wereld binnen het domein van wetenschap en techniek. 
Daarom is dus o.a. Holland Space Center er juist voor u als leerkracht. Ondersteuning in de wetenschap en techniek met als platform ruimtevaart.

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_Deel metSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn