Ruimtevaart op school, een goede keus.

"Het belang van W&T wordt door 92% van de leerkrachten gezien. Ze willen graag starten, maar weten nog niet altijd hoe."

Uit onderzoek onder 400 basisschoolleerkrachten komt naar voren dat ze visie, vertrouwen en ruimte nodig hebben van hun schoolleiding op weg naar de toekomst.
Wetenschap en technologie (W&T) is een manier van kijken naar en benaderen van de wereld. Door het stellen van vragen over, of door oplossingen te bedenken voor problemen of behoeften, leren kinderen over gebeurtenissen, gebieden, organismen, verschijnselen en voorwerpen die in de wereld om hen heen voorkomen of plaatsvinden.
Bij W&T zijn verwondering en nieuwsgierigheid startpunt voor onderwijs, waarbij veel ruimte is voor de brede ontwikkeling van leerlingen. De W&T-benadering sluit aan bij hoe kinderen zich verhouden tot hun leef- en fantasiewereld. Kinderen stellen veel vragen en ze houden ervan om vanuit hun fantasie iets te maken of te bouwen of uit te vinden. Dit richtinggevende leerplankader voor W&T is een eerste stap op weg naar leerlijnen voor W&T in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs (normaal/moeilijk lerende leerlingen (nl/ml)) verder aangegeven als basis- voortgezet en speciaal onderwijs.
Veel scholen zijn u al voor gegaan... echter zijn er nog steeds scholen die nog geen van deze onderwerpen aan kunnen of willen bieden op hun school! 
Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag. 

 

Steun ruimtevaart op school!

 

 

 

U als bezoeker van onze website kan ook uw steentje bijdragen aan Ruimtevaart, als platform, op school van uw (klein)kinderen! 
Hoe?
  1. Door de website te vermelden op school
  2. Door te geven aan leerkrachten
  3. Door Kinderen te enthousiasmeren
  4. Door de website van Holland Space Center als link te vermelden op uw eigen site
  5. Door te delen op uw eigen social media pagina's
  6. en Door contact met ons op te nemen.
 
 

 

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_Deel metSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn