Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan uw gegevens in en in welke regio u zich bevindt.
Ontvang als
Gebruiksvoorwaarden
In verband met de Opt-in en Opt-out wetgeving krijgt u een bevestigings mail die u zelf moet bevestigen. Met vriendelijke groet. Het team van Holland Space Center

Externe links

Reis door de ruimte

Lessen

"Leerlingen komen alles over ruimtevaart en sterrenkunde te weten met de lespakketten van “Reis door de ruimte in 80 lessen”.

De 80 lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8 en bevatten behalve een leerkrachtenhandleiding met achtergrondinformatie en tips ook een ‘doeblad’ voor in de klas. Het beeldmateriaal kan direct vanaf de website op het digitaal schoolbord getoond worden. 
Dit lesmateriaal is ontwikkeld door ESERO Netherlands, een onderwijsinitiatief van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. ESERO Netherlands is gehuisvest in science center NEMO te Amsterdam.
Het bronnenboek Reis door de ruimte in 80 lessen bevat lessen over ruimtevaart en sterrenkunde voor het primair onderwijs. Het gebruikt het inspirerende thema ruimtevaart en sterrenkunde om basisschoolleerlingen en hun leerkrachten te interesseren in wetenschap en techniek.
 
Bron : ESA 
Wij van Holland Space center zien deze map als een uitkomst voor de leerkrachten. U kan zelf bepalen welke lessen u gaat doen voor uw eigen groep. Het mooie van deze lessen is, is dat er de kerndoelen erbij vermeld staan. Zodat u weet onder welke categorie de les valt.
Wij van Holland Space Center zijn eigenlijk de "Aardbei"op de taart  op het moment dat u een ruimtevaart project gaat doen op school.En,...er zijn diverse mogelijkheden voor u als leerkracht, bijvoorbeeld:

 

  1. U gaat zelf les geven uit deze lessen van "Reis door de ruimte in 80 lessen"en Wij verzorgen een eind gastles dag op school bij u rondom de door u gekozen lessen.
  2. Wij gaan de lessen behandelen in de klas per groep, uitgespreid over meerdere dagen en als klapper op de vuurpijl.... een dag lang herhaling op een leuke en op niveau van de groep, interactieve presentatie met als afsluiting, een avond sterrenkijken met 2 grote telescopen.
Voor meer informatie over deze, en andere mogelijkheden kunt u via ons contact formulier uw gegevens invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_Deel metSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn